dilluns, 29 de juliol del 2024

MILL EL GRILL

GARCÍA MOLSOSA, Oriol. Mill el grill

Combel, 2023.

ISBN: 9788491019619

Amb l’habitual format quadrat (20,5 x 20,5 cm), cantoneres arrodonides i fulls en cartoné, Oriol Garcia Molsosa, el músic garriguenc, ofereix alhora als petits lectors un breu relat de companyonia amical i un concert ben atractiu, perquè aquest llibre és d’aquells que si es premen botonets... sona! I sona molt i molt bé! Llàstima que no s’indica qui és el compositor de la peça. Potser el mateix autor?

Els seus protagonistes/intèrprets són successivament un grill que canta, un gos que borda, una gallina que escataina i un ruc que brama, tots ells retratats amb el traç solt i la traça habitual de Gusti, que amb pocs trets fa ben vius aquests quatre músics, dels qui tenim proves acústiques que toquen molt millor que els de Bremen.

Un text ben mesurat i escandit, de frases breus i entenedores, rimat sense enfarfegar, acompanyat de formes i colors que harmonitzen força bé amb el relat simple, enginyós i atractiu, fan d’aquest àlbum una petita joia. Com una llavor lectora tan rodona com els botonets que conté.

Teresa Duran Armengol -Faristol-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada