dilluns, 19 de juny del 2023

PAPALLONES. VIDA SECRETA

VILA, Roger. Papallones. Vida secreta

Mosquito, 2022.

ISBN: 9788412451597

Imagina’t un animal que viu quatre vides, té uns poders increïbles, ens pot desaparèixer davant dels ulls, té la capacitat de volar a milers de metres d’altitud, sempre sap on és el nord, va viure entre els dinosaures i encara avui ens acompanya pràcticament a tot arreu. Vet aquí algunes de les dades introductòries que presenta Roger Vila, biòleg, investigador de l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) i expert en lepidòpters (papallones i arnes) en aquest vistós àlbum informatiu de mida gran. Mitjançant explicacions breus, rigoroses i amenes a parts iguals, distribuïdes en divuit blocs temàtics de doble pàgina (cadascun amb un títol clar), l’autor exposa informació essencial sobre les papallones, acompanyada de curiositats i dades singulars sempre pertinents.

Les documentades il·lustracions a tot color de Rena Ortega, amb un bon equilibri entre l’estil científic dels insectes que són objecte d'estudi i l’estil més personal del context i dels fons de pàgina, converteixen el conjunt en un regal per a la vista. Si hi afegim un disseny i una maquetació que aporten dinamisme i distribueixen la informació de manera clara i didàctica, tenim com a resultat un llibre útil, atractiu i interessant per a lectors de totes les edats, però especialment per a cicle mitjà i superior.

Les dobles pàgines finals inclouen unes recomanacions per contribuir a frenar els perills que amenacen les papallones i un glossari bàsic. Tots dos elements acaben d’arrodonir aquest llibre informatiu que amplia amb encert el catàleg de l’editorial barcelonina Mosquito Books.

Guida Planes -Faristol-

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada