dilluns, 22 de juliol del 2024

OT EL BRUIXOT: TIRES CÒMIQUES

PICANYOL. Ot el bruixot: tires còmiques

Edicions del Pirata, 2022.

ISBN: 9788417207700

Que en Picanyol va ser un dels nostres ninotaires més destacats és fora de dubte. Que el seu personatge, l’Ot, és una de les creacions més felices del conjunt de la seva obra, també.

Que els lectors actuals puguin gaudir de les seves vinyetes encara ara és esplèndid i ens n’hem de felicitar.

Per a qui no ho sàpiga –i deuen ser molt pocs–, l'Ot és un mag bonhomiós, bon jan i enginyós, que empra els seus trucs, sempre variats i sempre sorprenents, simplement per anar fent, sense problemes, la seva via, sigui dalt de la seva escombra voladora, sigui anant a peu per casa o al carrer. No empra ni ha emprat mai cap paraula, tret que dins la vinyeta s’hi pugui llegir l'onomatopeia «Plop», resultant de l’efecte que surt del seu barret quan fa un truc.

Una rere l’altra, en aquest llibre es van desgranant les dues-centes historietes que aplega i que el lector o lectora, tingui l’edat que tingui, podrà seguir sempre, sempre, amb el somriure als llavis, fenomen que no deixa de ser tant l’efecte de la màgia del personatge com de l’encís enginyós del seu creador. Al mig del llibre s’hi afegeixen dues planes, tenyides de groc, explicant al lector un joc de mans clàssic i com fer-se una màscara del bruixot. És un plus ben pensat per enriquir una reedició que s’agraeix, i a la qual diu l’editor que se n’hi afegiran d’altres. Ben tornat, Ot!

Teresa Duran Armengol -Faristol-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada