dijous, 27 de juny del 2024

LLENGÜES DEL MÓN

INCLÁN, Paco. Llengües del món

Litera, 2023.

ISBN: 9788412585179

Aquest nou llibre de Paco Inclán ens sorprèn un altre cop per la seva originalitat: un àlbum de coneixements en què l’autor ha fet una recerca fascinant de les llengües d’arreu del món. No ens trobem davant d’un catàleg de diferents llengües, no, sinó davant d’una obra que ens ensenya la diversitat lingüística des del punt de vista apassionant d’aquell a qui li agrada gaudir de les paraules, de les expressions, dels jocs de paraules, de les diverses maneres de comunicar-nos, de les llengües vives i de les mortes, de les que es parlen poc i les que es parlen molt. De llengües xiuxiuejades, inventades, prohibides, de signes. Les primeres planes ens porten de viatge pels diferents continents tot descobrint curiositats d’algunes de les llengües que s’hi parlen o s’hi parlaven. Un cop feta la volta al món, el text se centra en explicar-nos rareses i coses insòlites que ha trobat l’autor en la seva investigació.

Està editat amb molta cura, les cobertes són de cartró i les pàgines estan impreses en un paper mat de qualitat. Tal com ens tenen acostumats des de Litera Libros, ens ofereixen un llibre molt acurat tant pel que fa al format i la maquetació com pel que fa al contingut, d’un caire experiencial, on s’aboca tot allò que ha estat descobrint i experimentant l’escriptor i que l’ha encuriosit sobre el tema que l’ocupa.

Les il·lustracions infogràfiques de Joan Negrescolor (Joan Fernàndez Vicente) acompanyen el text en seqüències de dobles pàgines, estan fetes digitalment amb una gamma cromàtica variada i ens conviden a submergir-nos una bona estona mentre descobrim tot allò que hem anat llegint i descobrint. Si a tot això hi sumem una traducció excel·lent de Bel Olid, podem dir que estem davant d’un llibre recomanable en tots els aspectes, en definitiva, una obra rodona que convida a ser llegida i gaudida per tota la família.    

Marta Martí -Faristol-

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada