dijous, 19 de gener del 2023

IMBATIBLE 2. SUPERHEROI DE PROXIMITAT

JOUSSELIN, Pascal. Imbatible. 2. Superheroi de proximitat

Base, 2020.

ISBN: 9788417759568

Aquest Imbatible volum segon segueix la inèrcia començada en el primer, conjugant una imaginació desbordant, i diria que gairebé insòlita, aplicada a una línia clara que, tot i que és certament d'inspiració francobelga, a mi em recorda força el nostre mai prou reivindicat Josep Maria Madorell.

Dit això, i per als que puguin caure a llegir aquestes ratlles, us diré que el producte es ven sol i que el boca-orella segur que l'acaba estenent entre els futurs lectors, que són tots i de totes les edats. Aquest còmic té una qualitat única: trenca l'esquema de la narració, però ho fa dins la narració i conjuntament amb la narració. Descompon i destrueix el fil narratiu trencant totes les parets de contenció: les vinyetes, les bafarades, la tipografia, el full de paper, l'ordre, i finalment la quarta paret, que també cau a vegades. Imbatible és el superheroi de la vinyeta; per a ell l'espai i el temps són molt més relatius que per a la resta de ciutadans, i amb el seu característic mallot groc i negre anirà frustrant els terribles plans dels dolents més malignes i pèrfids. És una bona mostra d'intencions que per escut porti al pit una paginació de vinyetes.

Les històries poden oscil·lar entre una pàgina la més curta o setze la més llarga. Aquest còmic va ser guanyador del prestigiós premi al millor còmic juvenil de la Fira de Bolonya de 2020, competint amb més de mil vuit-cents títols.

El francès Pascal Jousselin crea el personatge el 2013, i des de llavors es prepublica dins les pàgines de la llegendària revista Spirou. El tercer volum ja ha sortit al nostre país veí, així que esperem amb candeletes que l'editorial Base faci el mateix per aquí.

Queda tot dit: si us va agradar el primer, o teniu ganes de llegir un bon còmic d'humor i aventures diferent i tan original que us costarà de creure el que esteu llegint, fins al punt d'intentar moderar les vostres impressions perquè la gent que està al vostre voltant no pensi que us heu tornat bojos... aquest és el vostre còmic. Mai pensis que està tot inventat.

Jaume Vilarrubí -Faristol-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada