dimarts, 28 de maig del 2024

SNOOPY: COWABUNDA!

SCHULZ, Charles M. Snoopy: Cowabunga!

Meraki, 2022.

ISBN: 9788412526653

Des del 2007 que el mercat no ens oferia cap edició en català de la popular tira còmica de Charles M. Schulz. Ha estat la petita editorial de la Seu d’Urgell, Meraki, la valenta que ha recuperat les aventures de Charlie Brown i del seu popular beagle, que acompanyats per la seva colla d’amics, tot un estol de secundaris amb una profunditat astoradora, han esdevingut una de les millors tires còmiques de tots els temps.

Les aventures de Charlie Brown no són més que la història d’un perdedor, pessimista i cagadubtes, mirall deformat de l’americà mitjà originari de dècades passades. L’ús absolutament enginyós de l’humor, del gag, del no dir res per dir-ho tot, del silenci a les vinyetes perquè sigui el lector qui les descodifiqui i les interpreti, són sols alguns dels recursos amb què l’autor ha estat gairebé cinc dècades fent creure als adults que es tracta sols d’un còmic exclusivament per a infants. Les reflexions, reaccions i definicions de les relacions humanes encaixen amb el més profund de la condició humana... i animal, cosa que el fa accessible a totes les edats i en permet diverses interpretacions.

El grafisme de Schulz també mereix un punt i a part: de línia fina i concepció esquemàtica, els seus personatges es mouen en unes estructures de vinyetes molt bàsiques i de dues dimensions; malgrat això, la seva perspicàcia i el tipus de joc proposat, amb diàlegs curts, li escauen d'allò més bé per tenir un recorregut llarg i recurrent.

Per cert, si trobeu algun adult completament dibuixat en qualsevol pàgina de Snoopy o Charlie Brown, ho teniu tot pagat.

Jaume Vilarrubí -Faristol-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada