dimarts, 12 de desembre del 2023

EN CONTÍNUA EVOLUCIÓ

GINNOBILI, Santiago.
En contínua evolució

Faktoria K de llibres, 2023.

ISBN: 9788418558627

La col·lecció «Ciència» del segell editorial de Kalandraka Faktoría K de Libros aposta altra vegada per potenciar la imaginació i la curiositat dels menuts i no tan menuts de la família, aquest cop a través de la descoberta del famós científic Charles Darwin, un naturalista valent que va establir les bases del progrés científic plantejant dubtes a les idees preestablertes i buscant respostes agosarades.

No som davant d’un tractat científic. El llibre, amb un to col·loquial i directe, interpel·la el lector animant-lo a ser ell el protagonista d’aquests descobriments tot viatjant, observant, recol·lectant, assaborint, tocant, cavant, grimpant per allà on ell cregui interessant.

L’escriptor Santiago Ginnobili apropa el llegat més interessant que ens va deixar Darwin, el d’entendre qui som i d'on venim, mitjançant l’observació dels éssers vius que ens envolten, i aconsegueix d’aquesta manera que la lectura ens sedueixi i emocioni a parts iguals, tot provocant preguntes que bé podrien ser l’inici d’un quadern de camp on el lector comenci a plantejar-se noves hipòtesis.

Destacables són també les il·lustracions de Guido Ferro, que juguen amb l’alternança de dibuixos en blanc i negre amb d’altres en color. Quan no hi ha color som davant d’imatges de caire científic, mentre que quan hi afegeix color representen la part més imaginativa i la de les hipòtesis plantejades per Santiago Ginnobili. S’estableix, doncs, una relació brillant entre totes dues autories que aconsegueix crear una obra coral quant a la intenció del llibre, que no és altra que apropar-nos al pensament de Darwin i convidar-nos a participar-hi, sempre destacant la bellesa, la complexitat i la diversitat del món que habitem.

Si a tot això hi sumem una edició acurada, amb cobertes de tapa dura, un títol premonitori i unes guardes que són el preludi del que trobarem dins, només ens queda felicitar els autors i editors per fer-nos arribar una obra suggerent que de ben segur aconseguirà que el lector es plantegi moltes preguntes sobre la història de la vida, de la nostra vida i del nostre món.

Marta Martí -Faristol-

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada