dimecres, 27 de desembre del 2023

ELS COMENCES A COMPTAR? UN, DOS, TRES...

BESORA, Ramon. Els comences a comptar? Un, dos, tres…

Pagès, 2022.

ISBN: 9788413033365

Aquest que ressenyem no és un llibre qualsevol per comptar de l’1 al 10: és, diríem, un llibre ple d’imatges poètiques que ajuden el jove lector a imaginar-se els nombres d’una manera molt especial: el 4 no és només aquell número en forma de cadira, sinó que quatre són les potes d’un lleó, d’un cérvol i d’un eriçó. I el 7? El 7 és un vigilant amb una gorra i un bastó a la mà. I així de l’1 al 10 en un llibre capicua que es converteix en un viatge d’anada i tornada pel meravellós món dels números.

Les imatges amb què Natasha Domanova il·lustra cada nombre són molt riques en detalls. Sobre un fons eminentment blanc, destaquen, per posar només un parell d’exemples, el cocodril vestit amb uns pantalons grocs a sobre d’un tricicle de tres rodes per anomenar el 3 o l’ànec collverd amb un plomatge marró clar per referir-se al 2.

Sens dubte, una publicació ben cuidada en tapa dura que, gràcies a la feina ben feta per Pagès Editors, farà les delícies d’aquell lector que vulgui transitar, d’una manera un xic diferent de com ho acostumem a fer, de l’1 al 10.

Moisès Selfa -Faristol-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada