divendres, 15 de setembre del 2023

PAISATGES DESCONEGUTS DEL SISTEMA SOLAR

BESTARD, Aina. Paisatges desconeguts del sistema solar

Zahorí Books, 2022.

ISBN: 9788418830785

Vet aquí una altra delícia de les que ens acostuma a regalar el tàndem format per la il·lustradora Aina Bestard i l’editorial Zahorí, en la línia de Paisatges desconeguts de la terra. En aquest cas el protagonista és el sistema solar i els cossos celestes que el configuren.

El primer que crida l’atenció d’aquest llibre és el seu aspecte, en el format apaïsat característic de la sèrie, impecablement enquadernat i imprès en un paper d’alt gramatge procedent de fonts responsables, que incorpora tot de fulls semitransparents que se superposen per mostrar alguns efectes de difícil traducció gràfica i també uns desplegables que amplien, encara, l’espai de les il·lustracions.

Un format que permet a Bestard mostrar la seva potència amb unes il·lustracions de detall que són clarament protagonistes i que aporten una gran càrrega informativa, cosa que justifica que sigui ella qui aparegui com a autora a la coberta del llibre. No obstant això, cal tenir clar que es tracta d’un projecte editorial que requereix un treball d’equip ben travat, i que ha cuidat tots els detalls. Així, de la qualitat dels continguts en responen una institució essencial per a l’exploració de l’espai com és ALMA (Atacama Large Milimeter/Submilimeter Array), el radiotelescopi ubicat al desert de Xile, i el doctor Antoni Hales, reputat especialista que n’és el gerent. Els textos, redactats per Marta de la Serna, aporten en la justa mesura descripcions, dades i detalls referents a la composició dels planetes, les seves dimensions, la procedència de la seva denominació o la configuració de les seves òrbites.

Ens trobem, doncs, davant un exemple totalment reeixit de com l’art i la ciència s’uneixen per divulgar el coneixement entre uns joves lectors que, sense cap dubte, se sentiran atrets per aquesta proposta d’altíssima qualitat, tant pel que fa als continguts com a la presentació, sempre en coherència amb la línia editorial, respectuosa amb la sostenibilitat.

Mònica Baró -Faristol-

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada