dimarts, 18 de juliol del 2023

UN COLOR PROPI


LIONNI, Leo. Un color propi

Kalandraka, 2022.

ISBN: 9788418558375

A la dècada dels cinquanta del segle passat, als Estats Units Leo Lionni, com Shel Silverstein, inicia una virtuosa producció d’àlbums que sovint comuniquen pensaments filosòfics als infants mitjançant la poesia.

Les de Lionni són obres interessants, tant per les seves formes sintètiques d’arrel minimalista com pels temes que tracten. En el llibre que ens ocupa, el sentit d’identitat i de pertinença inquieten un camaleó, que se sent cada cop més insegur per no tenir, com els altres éssers i coses del món, un color propi. El protagonista descobrirà una altra manera de viure en canvi constant sent ell mateix i sentint-se part d’alguna cosa més gran.

Leo Lionni (1910-1999) va néixer a Holanda, visqué als Estats Units i a Itàlia i la seva primera peça, avui un clàssic, fou El petit Blau i el petit Groc. Després vindrien Frederick, Neda-que-neda i molts altres títols. Alguns han estat editats per Kalandraka, així com l’autobiografia de l’autor (de moment, només en castellà). Aplaudim l’aposta de l’editorial per afavorir que l’obra de Lionni, des de l'aparença senzilla i l'efecte contundent, continuï sumant generacions de lectors.

 

Tàssies -Faristol-

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada