dilluns, 31 de juliol del 2023

NAÏM

BATRUNI, Naïm. Naïm

Piscina, petit oceà,

ISBN: 9788412129281

Naïm és un llibre sorpresa. D'entrada, perquè ens permet conèixer Piscina, Un Petit Oceà, una petita editorial tarragonina creada fa més de deu anys pel director teatral Joan Rioné. Passejant per la seva pàgina web es pot comprovar que, sent especialistes com són en el conte il·lustrat, Naïm és una troballa gens habitual. El mateix editor n'explica l'origen a l'epíleg del llibre, així que no en desvelarem el secret.

Naïm és Naïm Batruni, l'autor, protagonista i narrador del llibre. Té onze anys i, en el trànsit entre el final de la primària i l'inici de la secundària, escriu en un quadern les seves impressions quotidianes. En passatges breus ens parla de la seva família. Ell és el petit de tres germans i ho pateix una mica. Ens parla de com es van conèixer els seus pares i de com caminen cap a la separació. Sabem com és la seva vida a l'escola i l'acompanyem en el procés del primer enamorament. Però, sobretot, entrem en el seu pensament i comprenem que per a ell escriure és una forma d'estar en el món i d'interpretar-lo.

Que aquest llibre no sigui obra d’un autor professional —o, si més no, això és el que figura als crèdits i al web de l’editor—, en limita l’estil, però a canvi té les virtuts d’una mirada senzilla, fresca i a estones divertida. El seu és un exemple que pot servir d'estímul per a altres joves en el moment de llançar-se a escriure.

Naïm es presenta en una edició molt cuidada. Les il·lustracions d'Alba Domingo han enriquit els pensaments de Naïm amb uns dibuixos en blau i negre que en copsen l'essència. Un bon treball en equip que ens deixa molt bon sabor de boca.  

Enric Codina -Faristol-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada