dimarts, 3 de maig del 2022

ESPÈCIES EXTRAORDINÀRIES

Comelles, Salvador. Espècies extraordinàries

BiraBiro Editorial, 2020.

ISBN: 9788416490714

Aquest àlbum de Salvador Comelles i Christian Inaraja és una meravella. Per què? Perquè el lector podrà jugar amb el llenguatge i gaudir dels canvis de lletres que trobarà en el nom d’espècies de tot tipus: des d’arbres fins a animals extraordinaris. Les modificacions de vocals i consonants aporten un significat diferent a la nova paraula creada.

Què és un dramadari? No és sols aquell animal del desert que ha canviat les vocals o i e per la a, sinó que tota la seva vida és un autèntic drama. I el llumoner? Doncs és aquell arbre que permuta la lletra i per la u, i que, a més, els seus fruits xuclen la llum del sol per il·luminar-nos al llarg de tot el dia. El mateix li succeeix al centveus, que canvia les seves cent potes per una cridòria de veus que el fan gairebé insuportable, tot això si el lector acudeix a una festa on participa aquesta espècie meravellosa.

La simplicitat i nitidesa de les il·lustracions de Christian Inaraja són motiu d’aplaudiment: del que es tracta és de donar vida a cada espècie, i l’il·lustrador ho aconsegueix a base de traços ben definits.

Un àlbum per gaudir individualment o col·lectivament. Només cal una bona dosi d’imaginació per descobrir unes espècies extraordinàries, com aquell científic que cerca a la selva animalons de tot tipus.

Moisès Selfa -Faristol-

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada