dimarts, 19 d’octubre del 2021

L'ILLA DE L'ABEL

STEIG, William. L'illa de l'Abel

Blackie Books, 2018.

ISBN: 9788417059569

L’Abel i l’Amanda són una parella de ratolins que, per festejar el primer any de casats, un diumenge del mes d’agost del 1907 decideixen anar a fer una excursió amb àpat inclòs al bosc a prop del seu poble. Però el que havia de ser una jornada romàntica i idíl·lica s’acaba transformant en un periple per la supervivència. A causa d’una forta tempesta de vent i pluja, a l’Abel se l'emportarà el cabal del riu fins a arribar en una illa. En aquest nou indret, el protagonista descobrirà durant més d’un any el poder i la tenacitat de la seva força interior i nous companys d’aventures com un gripau, un rellotge o un llibre. Però aquest exili forçat també el portarà a sentir la solitud i els perills vinculats a espècies antagonistes dels rosegadors, com un mussol o un gat.

En aquesta nova versió de Robinson Crusoe  ubicada en un món de miniatura, se’ns proposa, a través d’un narrador omniscient i amb una divisió de vint capítols d’extensió regular, simpatitzar amb aquest personatge que farà tot el que estigui al seu abast per trobar el camí de retorn a casa al costat de la seva estimada Amanda.

L’illa de l’Abel és una novel·la per a primers lectors, escrita i il·lustrada pel gran caricaturista de principis de segle XX William Steig, que continua la proposta de l’editorial Blackie Books de recuperar títols d’aquest autor, com Irene la valenta o Doctor De Soto (recomanem aquí les crítiques que Glòria Gorchs ha publicat sobre aquestes dues obres en Faristols precedents).  

L’edició és acurada, i la narració s’acompanya d’una seixantena d’il·lustracions que enriqueixen el conjunt i mostren la vivacitat del traç d’aquest artista. Una autèntica joia que es llegeix d’una tirada.

Cristina Correro -Faristol-

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada