dimarts, 20 de juliol del 2021

L'EVIE I ELS ANIMALS

HAIG, Matt. L'Evie i els animals

Estrella Polar, 2021.

ISBN: 9788418134692

Les històries de Matt Haig solen connectar molt bé amb els sentiments dels seus lectors, siguin adults o joves. En aquest cas ho aconsegueix a través de l'Evie, una nena de deu anys que té un talent especial per comunicar-se amb els animals, habilitat que ha heretat de les dones de la seva família. Al començament de la novel·la el fa servir d'amagat perquè el seu pare l'adverteix dels riscos que corre, que la podrien portar a tenir un final tràgic com el de la mare de l'Evie, que va morir defensant les espècies amenaçades de l'Amazones. Però l'Evie es veu forçada a trencar la promesa que havia fet al seu pare quan s'adona que els animals de la ciutat comencen a desaparèixer.

Evie i els animals és una novel·la d’aventures que manté la intriga fins al final. El personatge de l’Evie és d’aquells que no s’obliden fàcilment, tant pels seus coneixements enciclopèdics sobre tota mena d’espècies com pel respecte amb què es relaciona amb els seus joves amics fins a descobrir-nos allò d'essencial que té qualsevol ésser viu. La seva és una lluita plena de coratge per aconseguir que tots els animals visquin d’acord amb l'ordre natural.

Cal assenyalar que l'edició d'Estrella Polar és molt atractiva, tant per la tria d'una portada que recull molt bé l'esperit de la història com per les nombroses il·lustracions d'Emily Gravett, que arrodoneixen una obra a la qual vaticinem una molt bon acollida.

Enric Codina

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada