dilluns, 16 de gener del 2017

EL CONTADOR DE CONTES


SAKI. El contador de contes
Ekaré, 2009.
ISBN:9788493650469

El contador de contes de Saki (autor anglès decimonònic que realment es deia Hector Hugh Munro) ens explica el tediós viatge en tren de tres nens amb la seva tieta; una senyora d’allò més estirada i que no sap com controlar els seus nebots per fer que es comportin bé i no molestin el silenciós viatger que comparteix el compartiment amb ells. Decidida a tranquil·litzar-los, comença a explicar-los un conte que resulta ser d’allò més avorrit i, com era previsible, no causarà l’efecte que ella esperava en els nens. En aquest moment, el viatger silenciós s’adreça a la tieta per dir-li que no sap explicar contes i aleshores és ell qui comença a explicar-los-en un.
El conte que els explica el viatger fuig de tot convencionalisme. No hi trobarem escenes de color de rosa ni cap final moralista ni redemptor. I és precisament la cruesa dels fets i la realitat que transpira la història, allò que enganxarà els nens i els tindrà absorts durant una estona. El conte del contador de contes ens pot donar peu a parlar sobre què és una bona conducta i quines són les conseqüències (no sempre positives!) que ens pot comportar; així com esbrinar quins són els secrets per explicar un conte.
Les delicioses il·lustracions són d’Alba Marina Rivera que utilitza colors pastels amb fons grisos i sèpies així com l’al·lusió recurrent a estampats victorians que recolzen amb gran encert el text.

https://allegir.wordpress.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada