divendres, 5 de febrer del 2016

NO ES UNA CAJA



PORTIS, Antoinette. No es una caja
Faktoría K de Libros, 2011.
ISBN: 9788496957220

Aquest àlbum fou qualificat l'any 2007 com Llibre d'Honor pel comité del Premi Theodor Seuss Geisel, que es concedeix a les millors obres infantils publicades als Estats Units, en homenatge a aquest conegut autor, que deia que els nens cerquen el mateix que els adults: "Riure, canviar, entretenir-se i gaudir". També fou nomenat Llibre Distingit per l'Associació Americana de Biblioteques i inclòs per la Biblioteca de Nova York a la llista "Un dels cent llibres per llegir i compartir".
L'autora rememora  una experiència de la seva infantesa. Aposta per seguir potenciant l'economia de recursos d'antuvi: sense gairebé res amb el que distreure's, els nens poden convertir el més senzill dels objectes en la més meravellosa de les joguines.
Es trata d'un àbum curiós i interessant, tant pel seu contingut com per la presentació, ja que les cobertes imiten la textura, el color i l'aparença de les caixes de cartró, incloses les indicacions sobre la correcta posició del paquet. L'autora empra una línea argumental molt senzilla, de frases curtes i directes, de diàleg entre el protagonista i una veu omniscient que l'interroga sobre la seva utilitat.
Les il·lustracions destaquen pels traços bàsics, expressius i pel joc de colors i perspectives. El més cridaner és la manera de representar a nivell artístic el joc que s'estableix entre el pla de la realitat i el de ficció: la imatge imaginària se superposa sobre l'original, oferint al lector una mirada diferent. Així, el que sembla ser una simple caixa es converteix al pas de cada pàgina, en un objecte diferent.
Un llibre que invita a explorar nous mons, que afavoreix la imaginació, la interacció i l'intercanvi d'idees entre nens i adults.




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada