divendres, 8 de gener del 2016

EL PATO Y LA MUERTE




ERLBRUCH, Wolf. El pato y la muerte
Barbara Fiore Editora, 2007.
ISBN: 9788493481186

El llibre és una bella historia sobre la fugissera amistat entre un ànec i la mort. Elbrurch és conegut pel seu toc particular per crear relats infantils lúgubres, doncs tracta temes que generalment són eludits en aquest tipus de literatura. En aquesta obra, tracta un tema delicat i al que pocs adults saben com reaccionar davant un nen quan aquest els qüestiona al respecte, doncs pronunciar la paraula és tan intempestiu com el fet que representa.
A través de boniques il·lustracions fetes pel mateix autor, Erlbruch simbolitza, de forma encantadora i amb un toc sinistre, l’esdeveniment ineludible per a tot ésser viu: la mort. Després d’alguns dies estranys, Ànec descobreix què (o millor dit, qui) era el que l’inquietava… Mort. Després d’un petit sobresalt d’Ànec, Mort es presenta davant d’ell i, per un temps breu, mantenen converses innocents que reflecteixen el pensament ingenu d’Ànec i els arguments reveladors de Mort.
El conte (que, no per ser infantil, és específicament per a nens) torna palpable, físic, un terror natural, un fet impostergable. L’autor materialitza la mort, aquesta tètrica calavera amb la què diverses cultures s’han identificat i desenvolupat durant segles, amb un personatge amistós que porta un bonic vestit i sabatilles, d’ossamenta impol·luta i caràcter bondadós, inclús amorós.

Lola Ancira
De letras y maullidos


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada