dimarts, 28 de febrer del 2023

CUES DE SOMNIS

SINEIRO, Rita. Cues de somnis

Akiara Books, 2022.

ISBN: 9788418972041

Cues de somnis narra la història d’un pare i el seu fill que fugen de la guerra. L’àlbum ens fa testimonis de l’exili que pateixen els refugiats, des de l’abandonament de la llar familiar, els múltiples camins per arribar a trepitjar la nova terra, i la cruel espera en un camp d’acollida. 

Sineiro i Domènech aconsegueixen sensibilitzar el lector sobre el tema actual de les crisis migratòries, i els perills, les absurditats i les injustícies que comporten amb un text punyent, narrat a través de la veu del nen protagonista, i amb unes il·lustracions colpidores. El color, la perspectiva, el joc d’equilibri i desequilibri ens aproximen a viure el calvari dels personatges anònims d’aquesta història i a visualitzar, de ben a prop, els seus somnis, que ben podrien ser els dels més de 100 milions de refugiats que hi ha actualment al món segons l’ONU.

També és d’elogiar l’acurada edició a través de les guardes, el paper, la maquetació i la rigorosa traducció, així com una guia final de lectura que fa que aquest àlbum sigui encara més especial. No és doncs estrany que l’obra hagi obtingut el Premi Llibreter 2022 en la categoria Àlbum.

Cristina Correro -Faristol-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada