dilluns, 23 de maig del 2022

UN PASSEIG PEL BOSC

TOLOSA, Mariona. Un passeig pel bosc

Editorial Flamboyant, 2021.

ISBN: 9788418304088

Un passeig pel bosc es presenta com un treball cooperatiu entre Mariona Tolosa Sisteré i les editores, que se centraren en la part didàctica. Aquest títol vol convertir-se en una ajuda perquè els infants aprenguin a planificar una excursió i descobrir les meravelles que s’amaguen en la natura. L’àlbum compta, de fet, amb la col·laboració del Parc Natural de l’Alt Pirineu, des d’on van aconsellar la modificació d’alguna escena perquè s’ajustés a la realitat.

Amb tot, la il·lustradora fa servir una paleta de colors vius que no reprodueixen fidelment l’espai natural, però amb els quals atorga una coherència estètica al conjunt alhora que es reafirma en l’estil fresc, espontani i colorista que la identifica. Les seves són, doncs, unes il·lustracions alegres, de personatges expressius i plenes de detalls que cal mirar amb atenció. Certament, són molt captivadors els pretextos que adopta en algunes escenes per amplificar-ne les petites curiositats, bé un recurs visual a partir d’un zoom que encadena una imatge amb una altra, com ara la visió a través dels prismàtics, bé la llegenda visual, bé l’augment d’una acció concreta. A més, la presència d’un text brevíssim en forma de diàleg aconsegueix un resultat atractiu i una obra que esdevé un senzill àlbum informatiu per als més petits, que es completa amb un final explicatiu.

Amb una edició acurada, de tapes de cartró i cantonades arrodonides, i un divertit joc visual amb la imatge del davant i del darrere a la coberta i la contracoberta, les il·lustracions de Tolosa ens animen a seguir el rastre d’un animal i a observar la vida que hi ha sota una pedra amb la companyia d’una mare i les seves criatures. Cal destacar la cura pel llenguatge inclusiu, també des de la perspectiva de la imatge.

Clara Berenguer Revert -Faristol-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada