dimarts, 9 de novembre del 2021

EN SILVESTRE I LA PEDRA MÀGICA


 STEIG, William. En Silvestre i la pedra màgica

Blackie Books, 2019.

ISBN: 9788417552244

Després d’Irene la valenta i Doctor de Soto, Blackie Books torna a recuperar un àlbum del nord-americà William Steig dins la col·lecció «Gran Literatura per a Petits Lectors». Cinquanta anys després de la seva primera publicació als Estats Units, En Silvestre i la pedra màgica segueix connectant amb l’infant lector i oferint múltiples lectures que resulten pertinents encara avui, unes qualitats que el postulen com un clàssic modern.

Com en moltes de les seves obres, Steig ens presenta un animal humanitzat com a protagonista; en aquest cas es tracta d’en Silvestre Duncan, un burret aficionat a col·leccionar pedres boniques. Un dia al bosc en descobreix una de màgica que li permet fer realitat tots els seus desitjos, una troballa aparentment venturosa que el portarà a viure una experiència infausta.

Amb preocupació i incertesa, acompanyem en Silvestre en la seva desventura i contínuament ens preguntem què faríem en el seu lloc. La història ens atrapa, al mateix temps que ens fa reflexionar sobre temes com la por, el desig o l’existència.

De nou, Steig demostra el seu bon ofici com a contista i il·lustrador. El text –traduït amb cura per Isabel Obiols– està perfectament mesurat i es deixa completar per unes il·lustracions molt expressives, amb l’inconfusible estil caricaturesc de l’autor nord-americà.

Celebrem, doncs, que s’hagi recuperat una petita joia com aquesta amb una edició tan acurada. Si tinguéssim la pedra màgica d’en Silvestre, no dubtaríem a demanar la traducció de nous títols de qui ja és un autor de referència en el corpus literari infantil.

Marc Alabart -Faristol-

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada