dimecres, 27 d’octubre del 2021

CORPORACIÓ D'ALIENÍGENES, S.A.

PRATS, Lluís. Corporació d’Alienígenes, S.A.

Barcanova, 2019.

ISBN: 9788448949457

El protagonista d’aquesta novel·la és un noi d’onze anys, en Nico Desclot, orfe de mare i que viu amb el seu pare i la seva àvia al barri de l’Eixample de Barcelona. Des de la mort de la mare fa uns anys, el seu pare erra i fantasia cada nit pels carrers de la ciutat. Un vespre, la curiositat del Nico el porta a seguir les passes del seu pare i a descobrir l’extraordinària professió del seu progenitor: caçador d’alinígenes. A partir d’aquesta confessió nocturna, pare i fill comencen una aventura plena de complicitats i amargues evidències. En Nico serà testimoni i protagonista del que implica fer-se gran, i adonar-se’n que tal vegada la fantasia i l’ofici del pare no sigui res més que un episodi delirant.

L’escriptor terrassenc Lluís Prats ens ofereix una excel·lent novel·la per a lectors entre 8 i 12 anys. La història compta amb un relat molt ben articulat, amb picades d’ullet i referents constants a l’univers propi d’aquestes edats amb la inclusió de super herois del cinema i del còmic americà. La novel·la és un gran encert, tant pel que fa a la temàtica com a la construcció de personatges. També la tensió narrativa es manté fins al doble desenllaç segons el destinatari final.

Una obra rodona i una excel·lent lectura literària d’estiu guardonada amb el Premi Guillem Cifre de Colonya 2019. Feia temps que una novel·la no generava tanta complicitat amb nens i nenes d’aquestes edats.

Cristina Correro -Gretel-

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada