dilluns, 27 de maig del 2019

TELMA L'UNICORN



BLABEY, Aaron. Telma l'unicorn
Barcanova, 2018. 
ISBN: 9788448942755

Els somnis de vegades es fan realitat i llavors ens compliquen la vida, així que a veure què demanem i que no ens passi com a la Telma.
Telma és un quadrúpede grasset, pelut, amb peülles i un somni que la fa passar les nits en blanc, vol ser un unicorn.
El seu amic Otis, semblant a ella, la considera bella i perfecta, però ella no ho creu, ella somia amb ser esvelta, estilitzada, estilosa i sobre tot tenir un corn al seu front; així que no fa cas al seu amic i continua en la seva recerca de la felicitat.
Un dia es troba una pastanaga, se la nua al  front i es posa a passejar, un camioner que circula per allí es queda tan astorat de veure semblant criatura que volca el seu camió carregat de purpurina i pintura rosa, i Telma rep un bany de ambdues matèries i es transforma en un unicorn rosa. Ja és més feliç que ningú.
I la vida li canvia, és clar, no és el mateix ser un ésser normal i corrent, que una supermegaestrella estimada per tots i odiada per altres.
Telma gaudeix de la seva nova vida lluny del prat on pastava, es sent important, coneix gent interessant, es vesteix amb més glamur, gaudeix de riquesa i fans però no tot és de color de rosa en la seva nova vida.
Al final aprèn una important lliçó i reconeix que vol viure amb el seu amic Otis al camp i menjar pastanagues i, com a molt, recordar que la seva aventura fou divertida i prou.
Divertida història la d’aquest ésser que no es sent a gust amb el seu cos i anhela canviar-se fins que compren que la felicitat no te la dona una aparença perfecta sinó una vida tranquil·la amb els teus éssers estimats, que t’accepten com ets sense més.
És una obra d’aprenentatge on Telma madura al llarg de les pàgines i es transforma en millor persona tocant de peus a terra i deixant de costat els somnis de grandesa.
Les il·lustracions ens mostren uns personatges entranyables, plens de vida i expressivitat. Ja sigui de tristesa quan somia en canviar de cos, d’alegria quan ho aconsegueix, de gran satisfacció quan és una estrella famosa i de pena quan veu en el que s’ha convertit.

José R. Cortés Criado.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada