dimecres, 14 de desembre del 2016

L'ILLA

GREDER, Armin. L'illa
Lóguez, 2003.
ISBN:8489804672

Les ones arrosegaven el rai d'un home a la platja de l'illa. Els vilatans en veure'l diferent a ells es sorprenen, però malgrat això, decideixen acollir-lo. Aviat sorgiran les pors i les desconfiances, tot i que l'home no fa res. Fins on seran capaços d'arribar els atemorits habitants de l'illa?

El conte ens narra una història molt dura i cruel sobre la intol·lerància, la desconfiança, la incomprensió... Que succeeix quan l'ésser humà es veu amenaçat? L'autor ens ho explica en aquest llibre, de text clar i concís, que no ens deixa indiferents i que ens fa reflexionar molt. Sovint succeeix que aquest tipus de contes resulten més atractius i interessants per als adults que no pas per als infants. És doncs, per a totes les edats, ja que permet aprofundir més o menys en la història.

Només d'observar les il·lustracions de tonalitats fosques i grises, els rictus severs de certs personatges i les expressions de pànic d'altres deduïm que res de bo està passant. Les il·lustracions esdevenen imprescindibles per a la bona comprensió del text. A més a més, s'utilitzen il·lustracions de tot tipus: des d'una pàgina amb un sol objecte fins a una doble pàgina totalment dibuixada i, fins i tot, il·lustracions tipus vinyeta.

Babar, revista de literatura infantil i juvenil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada