dijous, 31 d’octubre del 2013

UN GORIL·LA


BROWNE, Anthony. Un goril·la
Ed. Hipòtesi, 2012
ISBN: 9788415170198

Un goril·la, dos orangutans, tres ximpanzés… i molts més primats. Un àlbum il·lustrat de gran tamany amb imatges de gran realisme i profusió de color. L’Anthony Browne ens ensenya a comptar fins a deu i ens ofereix un final sorprenent, per reflexionar.
Aquest àlbum per a prelectors i primers lectors és una bona manera d'apropar-se a les xifres i als animals, més concretament als primats. Anthony Browne representa tants individus com xifres representades hi apareixen. Són dibuixos realistes i detallistes, en els que hi destaca l'ús del color i l'expressivitat dels simis, que transmeten afabilitat, dolçor, picaresca, timidesa... En mirar els seus rostres, s'endevinen gestos i actituds propis de les persones.
L'obra conté una segona lectura: com molts altres animals, els primats també tenen sentiments. I malgrat que, evolutivament són els parents més propers als humans, la supervivència d'algunes espècies està en perill. L'autor i il·lustrador s'implica directament en la difusió d'aquest missatge, amb un autoretrat seu seguit d'una ‘foto’ antropològica que reflexa la diversitat de races i cultures de tot el món, com si fos un mirall a on qualsevol lector/a pot veure's retractat/da.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada