divendres, 1 d’abril del 2011

EL JOC DE LES FORMES


BROWNE, Anthony. El joc de les formes
Fondo de Cultura Económica, 2004
ISBN 978-96-81671853

El dia del seu aniversari la mare de l'Anthony decideix que vol fer alguna cosa diferent i porta tota la família a visitar un museu. Tot i que al principi no s'hi troben massa bé, al final resulta ser una experiència formidable.
L'autor del llibre n'és també el protagonista i potser per això en tot moment dóna la sensació que els visitants del museu són els mateixos lectors.
Està molt ben pensat el joc entre la il·lustració i el text, ja que es veu molt clarament quan no hi ha interès per tot el que veuen els protagonistes i quan comencen a sentir-se atrets pels quadres que veuen.
Les il·lustracions tenen un element clau: el color. Així veiem que quan els protagonistes estan decebuts i no tenen ganes de veure res estan pintats en tons grisos i a mesura que es van involucrant en la història i se senten atrets pels quadres del museu, es van omplint de color. També veiem una evolució en la importància de la il·lustració (quan no hi ha atracció per la història la il·lustració té menys importància que al final, quan tots estan meravellats per tot el que veuen).

Núria Arbós Palau, Biblioteca Margarida de Montferrat, Balaguer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada