dilluns, 28 de febrer del 2011

EN JOAN ÉS DIFERENT

VANVUCHELEN, Marleen. En Joan és diferent. Baula. Barcelona, 2003. ISBN: 84-479-1103-9

En Joan és diferent és la resposta que obté l’Anna cada cop que veu que el seu germà fa coses que ella creu que son estranyes i els seus pares no el renyen ni el castiguen. Quan la seva mare li dona permís per actual com ho fa en Joan, l’Anna veu les coses d’una altra forma.

L’autora del text desenvolupa força bé el tema del conte explicant primer el comportament d’en Joan i els sentiments de gelosia i incomprensió de l’Anna, la seva germana. Després intercanvia els papers per fer que l’Anna s’adoni per què el seu germà actua com ho fa, fins que al final la nena entén la seva actitud. Les figures paternes són presents en el conte, però de forma passiva, perquè és l’Anna qui finalment entén per si mateixa el que vol dir la seva mare quan diu que “en Joan és diferent”. El text és força senzill i amb repeticions que ajuden a marcar un ritme força àgil i també a fer més entenedora la història.

Les il·lustracions van de la mà del text i ajuden a imaginar més detalladament l’escenari; a més, a cada nova pàgina s’introdueix una nova acció que va acompanyada de la seva corresponent il·lustració.

Gemma Morlans Giné. Biblioteca Pública de Lleida. Lleida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada