dimecres, 28 de desembre del 2016

EL PORQUET

LOBEL, Arnold. El porquet 
Hipòtesi, 2009.
ISBN: 978849366678

Estem davant d’un dels clàssics de la literatura infantil. El porquet, amb el títol Small Pig, es va publicar el 1969 dins la sèrie “I Can Read Book” de l’editorial Harper Collins. Ara ens arriba per primera vegada en català.
La història del porquet que acaba cobert de ciment a la vorera d’una gran ciutat neix de la imaginació d’Arnold Lobel, com també ho van fer dos relats entranyables, senzills i bells, Històries de ratolins i Sopa de ratolí, que ja va publicar Kalandraka. La seva obra es caracteritza per la recerca dels accents personals, les emocions bàsiques i els ambients quotidians, creant un estil concís, a base de paraules essencials com la condició humana que intenta plasmar.
El porquet, protagonista de l’àlbum, comença una aventura en adonar-se que han netejat la porquera on viu i ha desaparegut el fang tovet i sucós que tant li agradava. Decideix llavors anar-lo a buscar fora de la masia i emprèn així un viatge del camp cap a la ciutat, on es trobarà en situacions no sempre agradables. És un viatge d’anada i tornada inoblidable. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada