dilluns, 16 de gener del 2017

KAFKA I LA NINA VIATGERA


SIERRA I FABRA, Jordi. Kafka i la nina viatgera
Siruela, 2011.
ISBN: 9788498411164

Un nou lliurament del guardonat i arxiconegut Jordi Sierra i Fara, obra amb la qual ha guanyat el premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil de 2007. Aquesta novel·la està inspirada en un episodi real de la vida de l'escriptor Frank Kafka, la qual el va portar a convertir-se en un "carter de nines".

En l'últim any de la seva vida, Kafka solia passejar pel parc Steglitz de Berlín. Un dia va trobar  una nena que plorava desconsoladament. La nena li va explicar a Kafka que havia perdut la seva nina,  però aquest li va explicar que la seva nina estava en realitat de viatge i que a través d'ell, el carter de les nines, podrien estar en contacte. Així, durant tres setmanes, Kafka va anar escrivint i lliurant cartes en nom de la nina viatgera a la petita.

Jordi Sierra i Fabra reconstrueix aquesta història, incloent les cartes, que ell mateix s'inventa. 
La història és un viatge al cor de les persones, a la innocència. És una abstracció momentània de qualsevol realitat, endinsar-se al món fantàstic dels viatges de la nina, de la sorprenent comprensió dels nens a un món que se'ls escapa, i la veracitat dels seus sentiments. A la credulitat perduda per aquest món adult en el qual vivim. Fa que oblidem quí som, i que assistim  com  a espectadors aliens a una tendra escena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada