dimarts, 19 de setembre del 2023

MÀ: UNA GUIA COMPLETA

GARGULÁKOVÁ, Magda. Mà: una guia completa

Zahorí Books, 2022.

ISBN: 9788419448200

Les mans i, segurament, una bona dosi de cervell és el que com a mínim s’ha hagut d’utilitzar per elaborar aquesta completa guia sobre una de les parts del cos que més utilitzem. L’eina de les eines, com se’ns indica a l’inici del llibre: la mà.

L’elecció del tema i la seva presentació ja és atraient. Tot i que es podria haver convertit en una obra exclusivament d’anatomia, els autors han aconseguit evitar-ho trobant múltiples angles des d’on encarar la matèria. Aquest enfocament comporta que la proposta sigui molt rica, entretinguda i diferent. Un altre element de valor és el seu format gran, ja que els infants pràcticament poden comparar les seves mans i braços amb algunes de les il·lustracions que apareixen. L’estètica de l’obra està molt cuidada –es pot copsar que els dos creadors provenen del món de l’art– i sedueix el lector. El joc amb una aparença més aviat antiga, els colors primaris i la tendència a la senzillesa es combinen per fer més comprensible i atraient la informació que aporta el llibre. La decisió de fer aparèixer tipologies textuals diferents (còmic, cartells publicitaris o el llibre de coneixements més clàssic) està ben triada i dona al lector moments de canvi que s’agraeixen. El sumari, el glossari o les indicacions sobre les relacions entre pàgines són elements afegits que permeten entendre millor el conjunt. 

Potser la darrera pàgina, on s’exposen coses que no s’han de fer amb les mans podria ser una mica més discutible o, fins i tot, innecessària. Malgrat això, és una proposta rodona i que val molt la pena tenir a mà.

Guillem Fargas -Faristol-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada