dimecres, 23 d’octubre del 2013

LA PRINCESA I LA PORQUETA

EMMETT, Jonathan. La princesa i la porqueta
Ed. Maeva, 2013
ISBN: 978-84-15532316

Si creieu trobar en aquest àlbum el clàssic llibre de princeses aneu bastant desencaminats. I és que Clarinela i Cochinela van ser intercanviades en néixer d'una manera una mica peculiar i curiosa, però així va ser.
Clarinela, era una nena preciosa, i Cochinela, una porqueta no tan preciosa, com són els porquets, sense més ni menys, molt graciosos ells però no són com una princesa.
En intercambiar-les, la filla dels reis, Clarinela, acaba en una família molt humil sense fills, i pensen que és cosa d'una fada bona, ja que és el tipus de coses que passen sempre en els contes. Per la seva banda, Cochinela, una petita porqueta, és criada com una princesa, ja que els reis creuen que ha estat un càstig d'alguna fada malvada, ja que és el tipus de coses que passen sempre en els contes.
I d'aquesta forma, Clarinela es converteix en la filla dels grangers i Cochinela en la filla dels reis. Fins que un dia els seus camins tornen a creuar-se, i ocorren aquest tipus de coses que passen tot el temps en els llibres ... o no. Tot pot passar en els contes i en aquest, com heu vist, les coses que podem considerar normals en els llibres de princeses no són exactament les que succeeixen.
Aquest és un llibre aparentment clàssic, de princeses, castells, reis i alguna fada que no acaba d'aparèixer, però Jonathan Emmett aconsegueix donar-li la volta i posar-li un toc modern i subversiu.
En resum, és un conte divertit amb molt d'humor. També podeu veure la part pedagògica i, fins i tot, la de crítica social. De vegades, no per tenir més coses i ser una princesa, s'és més feliç. Clarinela, vivint en una família molt humil és molt feliç amb els seus contes, els seus pares i els seus amics.
El final li dóna una mica la volta als contes clàssics de princeses, no és un conte amb un final tradicional. però sí amb final feliç!
L'il·lustrador argentí, Poly Bernatene, li dóna aquest aire modern, jugant molt amb les perspectives. Es tracta d'il·lustracions amb molt de color i divertides com el text. L'estructura és variada: a doble pàgina, en una pàgina, en vinyetes ... però sobretot per ajudar a explicar la història.
En resum, us convidem a gaudir d'una lectura còmica, d'aventures, princeses i moltes sorpreses com les succeeixen tot el temps en els contes. Ens encanta també perquè remet a altres llibres i contes, motivant així altres possibles lectures.
«Emmett i Bernatene han construït una perfecta recreació d'un conte de fades, amb una prosa corrosiva i unes fabuloses i divertides il·lustracions que alhora enalteixen i qüestionen el gènere» Publishers Weekly
«El perfecte antídot per a nens que han llegit massa llibres de princeses. Un brillant exemple del que pot ser un conte de fades a l'inrevés. Una gran història que recomano amb molt entusiasme »Walking Brains Cells
Us aconsellem que visualitzeu el vídeo on l'autor ens explica i recomana el llibre.


Boolino


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada