dijous, 28 de gener del 2010

UNA ALTRA COSA

CAVE, Kathryn. Una altra cosa. Il·lustr. Chris Riddell. Edicions Elfos, 2003.
ISBN: 84-8423-153-4

Aquesta història ens presenta a un inusual protagonista anomenat Una altra cosa. L'han batejat així els altres personatges del conte, ja que el veuen diferent i per aquesta raó ell se sent trist i rebutjat. Viu sol en una muntanya molt alta fins que apareix una altra criatura que també es reconeix diferent com ell. A partir d'aquí sorgeix l'entesa i l'amistat.
Aquest llibre advoca per l'acceptació de les diferències entre els éssers humans i utilitza el recurs d'humanitzar els animals d'aquesta història per poder mostrar sentiments i actituds humanes, com la falta de tolerància davant la diferència. El protagonista intenta integrar-se fent les mateixes coses que fan els altres, minimitzant la diferència, però no ho aconsegueix. El nou personatge que entra al llibre és anomenat Alguna cosa perquè també és diferent. En principi el protagonista el rebutja, però quan el fa fora de casa seva experimenta una sensació d'incomoditat que li resulta coneguda: llavors fa acte de presència la tolerància. L'il·lustrador ens mostra la intolerància del protagonista amb il·lustracions ombrejades i sempre de nit, però quan sorgeix la interiorització de la diferència apareix la claror i amb ella l'amistat.
Aquest llibre ha estat guardonat amb el premi Unesco i serveix als pares i educadors per fomentar entre els infants el respecte i l'acceptació dels altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada