divendres, 29 de gener del 2010

BROWNE, Anthony. Las pinturas de Willy.
Fondo de Cultura Económica, 2000.
ISBN:968-16-5959-7

Browne dedica aquest àlbum il·lustrat als grans artistes de la pintura de tots els segles que l’han inspirat en la realització de la seva pròpia obra.
El llibre, de format gran, destina una plana a cada obra pictòrica: el lector ha de reconèixer el quadre original a través de les modificacions que l'il·lutrador insereix a l’obra. Willy, el mico protagonista d’aquest i d’altres contes de Browne, es dedica a pintar en un bloc de dibuix i cada plana que arrenca del bloc és una recreació d’un quadre famós, on ell sempre hi és present per donar el toc divertit. Trobem versions de quadres de grans pintors com Jan van Eyck, Botticelli, Miquel Àngel, Leonardo da Vinci, Rafael, Goya, Millet, Hopper, Jan Vermeer...
El llenguatge és molt senzill i està clarament supeditat a fer de suport de la imatge, recaient en aquesta el pes de l’àlbum.
El llibre es tanca amb una plana desplegable on podem admirar els quadres originals en els quals s’ha basat l’autor per fer el llibre. També ens ofereix un joc visual a través d’altres quadres originals, dels quals apareixen petits detalls dins del seu conte, i que ens obliga a fer una segona lectura per tal de localitzar-los. I no és fàcil!
Llibre recomanat pels amants de la pintura i per a tots aquells que volen introduir els seus fills en aquest art. Àlbum per a mirar, més que llegir, a quatre mans!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada