dimarts, 15 de desembre del 2009

BLANQUET

HARPER, Piers. Blanquet
Ed. Joventut, 2004
ISBN: 84-261-3320-7
Aquest àlbum il·lustrat ens narra la història d’un petit ós polar de l’Àrtic que després de la hivernació - empès per la seva mare- decideix explorar món i sortir del seu cau.
La història es desenvolupa en un sol dia, començant amb l’exploració de l’entorn per part del protagonista, la seva posterior pèrdua i finalment el retrobament amb la mare.
La característica principal d’aquest conte resideix en què es tracta d’un llibre per acaronar, com molt bé es comenta a la portada. El títol i tots els personatges del conte són en relleu, fets per a què els petits lectors –fins a 6 anys aproximadament- passin els seus dits damunt aquesta textura de suau calidesa. La història ens recorda a la del nostre Tabalet, amb la moralina que s’ha de creure a la mare o bé atenir-se a les conseqüències –en els dos llibres ens trobem amb un final feliç i alliçonador-. A Blanquet se simbolitza a través de la pèrdua del protagonista i en el cas del Tabalet pels perills que córre lluny de la mare.
Les il·lustracions acompanyen el text de manera uniforme i sense més pretensions. Predomina la utilització del color blanc, blau i tonalitats liles per representar la neu. La il·lustració és a doble pàgina i el llenguatge és senzill i entenedor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada