dilluns, 8 d’abril del 2024

UNA CANÇÓ PER A CADA OCASIÓ

CASAS, Núria. Una cançó per a cada ocasió

Estrella Polar, 2022.

ISBN: 9788413893440

Amb el subtítol «Cançoner tradicional per a nadons», surt al mercat un cançoner insòlit fins ara a casa nostra, que resulta molt interessant per l’enfocament que se li ha donat, que l’autora defineix des del pròleg.

Adreçat a aquells que tenen un nadó en braços i amb l’objectiu de crear vincles afectius eficaços entre l’adult i l’infant a través de la música tradicional, l’autora ha endreçat les trenta-cinc cançons d’aquest aplec en divuit apartats que corresponen a les diferents situacions o ocasions en què poden esdevenir un bon recurs comunicatiu. I no es tracta solament de les situacions habituals dels jocs de falda de tota la vida, com ara despertar-se o anar a fer nones, no, sinó també d’ocasions que cada cop sovintegen més en la nostra societat, com ara teletreballar, esperar a la botiga, o anar en bicicleta.

Cada cançó és presentada amb la seva partitura i la seva lletra, incloent-hi les diferents versions, si n’hi ha, i aquelles virtuts o encerts de la melodia que en justifiquen la tria. Però, a més, s’hi explica quin n'és l'origen, i com podem acompanyar-la amb jocs de mans, mímica o eines tan senzilles com una llanterna, per assolir que l’instant d’audició esdevingui memorable i atractiu per a l’infant. I a més, cada cançó presenta també encertades il·lustracions del terrassenc Kim Amate, que destaquen sobre el fons blanc de la pàgina a fi que l’infant les pugui reconèixer i interessar-s’hi.

El cert és que no coneixíem cap cançoner similar amb un aprofundiment tan enriquidor, que deu haver suposat moltes hores de recerca per part de l’autora, desitjosa de compartir amb altres persones allò que ella havia descobert amb el seu nadó.

Teresa Duran Armengol -Faristol-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada