dimecres, 7 d’abril del 2021

CASA TEVA, CASA MEVA

 


DUBUC, Marianne.
Casa teva, casa meva

Joventut, 2020.

ISBN: 9788426146519

 

Aquest títol, tan valuós com generós de mida, segueix l’estela d’aquella pentalogia que Rotraut Susanne Berner va dedicar a les quatre estacions. Només que aquí l’autora canadenca Marianne Dubuc no mou en cap mena de tràveling el punt de vista des del qual se’ns permet observar què passa a l’interior d’un bloc de pisos al llarg d’un dia. I no és pas un dia qualsevol! És el dia de l’aniversari d’en Conillet, i hi haurà festa, però també és el dia en què s’instal·larà a la casa una nova família de veïns, i en què el metge visitarà l’ós, que està ben refredat.

Dubuc, amb el seu traç de línia clara, motiva que els petits lectors s’entretinguin observant què passa a cadascun dels apartaments de l’edifici, i deduint-ne el perquè, el com, i el probable esdevenidor de cadascun dels personatges i detalls. El text de l’àlbum només serveix per donar pistes sobre les relacions que mantenen entre si els veïns o els passavolants, entre els quals, els infants podran descobrir la presència fugaç, però gens menyspreable, d’alguns personatges procedents de les rondalles més populars, que enllacen allò que ells coneixen a través de la narració oral o d’altres llibres amb allò que explica aquest.

I els qui millor coneixen el corpus bibliogràfic d’aquesta autora -que ja ha inscrit el seu nom entre els clàssics contemporanis-, hi podran també escodrinyar, aquí o allà, la presència d’algun dels personatges d’àlbums anteriors. Per tant, atenció a aquesta casa, que ens convida a viure-hi, però sobretot a veure-hi tot el que hi ha, perquè, d’alguna manera ben resolta, aquesta casa de paper també és la nostra.

Teresa Duran Armengol -Faristol-

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada