dijous, 11 de març del 2021

COR D'OCELL


 BENEGAS, Mar. Cor d'ocell

Akiara Books, 2020.

ISBN: 9788417440633 


Què és la poesia? On viuen els poetes? Què és l’amor? Són les preguntes que la Nona, la nena protagonista d’aquesta història, ha de respondre a partir d’un viatge iniciàtic que va des d’una illa a una ciutat. Per donar resposta a la primera pregunta, la Nona observa l’aigua del mar amb una mirada que va més enllà del que normalment els humans són capaços de contemplar. Tot allò que veia, la Nona ho va escrivint perquè no li marxi com la sorra entre els dits. És així com va descobrint què és la poesia.

I els poetes? On són? La Nona els busca i rebusca fins que s’adona que, en aquell poble de mariners on ella viu, de poetes només hi ha ella. Insatisfeta, decideix marxar a la ciutat, tot deixant enrere el seu amic, en Martí, el fill del forner, que prova d’escriure versos de farina blanca i a qui la Nona bateja amb el nom de Cor d’ocell. Instal·lada a la ciutat, i sense haver trobat els poetes, la Nona rep tot un conjunt de cartes d’en Martí que no la deixen dormir. Descobreix, doncs, l’amor i la resposta a la seva inquietud sobre aquest sentiment. Però els poetes continuen sense aparèixer. I si ella escriu tot allò que no sabia dir? La Nona decideix fer-ho i compon Cor d’ocell, el seu primer llibre. Els poetes que cercava a fora són a dins de cada ésser humà que escriu versos per explicar el que busca. Aquest és el missatge que el lector troba al final d’aquesta història.

Les il·lustracions de Rachel Caiano posseeixen un clar valor comunicatiu: la intensitat del color vermell representa la passió amb què la Nona cerca respostes a tot allò que l’inquieta. Una història ben treballada per la qualitat de les respostes que Benegas ofereix sobre la poesia i l’amor.

Moisès Selfa -Faristol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada