divendres, 15 de febrer del 2019

EL GRAN LLIBRE DELS ANIMALS GEGANTS



BANFI, Cristina. El gran llibre dels animals gegants
Cossetània, 2018
ISBN: 9788490347157

Dos llibres en un: El petit llibre dels animals més petits, un volum de petita mida, tal i com correspon al tema, es ven amb El gran llibre dels animals gegants. De fet, l'àlbum petit sobre animals petits queda inserit a la portada de l'àlbum gran sobre animals grans mitjançant un original dibuix. Aquestes obres, amb il·lustracions de Francesca Cosanti i textos de Cristina Banfi i Cristina Peraboni, porten els nens per un dels universos que més els fascina: el de les balenes, girafes, hipopòtams i d'altres grans mamífers, però també per bestioletes que acaben hipnotitzant-los, com els cavallets de mar o els colibrís. I, com no, no hi falten ni els suggeridors taurons ni les no menys captivadores anacondes...
Aquesta obra no es limita a mostrar imatges d'animals que tothom coneix, sinó que ofereix dades per saber-ne més els animals que es descriuen. A més a més dels animals més coneguts, l'obra en presenta alguns més estranys, i de tots ells n'ofereix detalls ben curiosos: que la llengua de la balena fa 6 metres, que la granota de punta de fletxa daurada (de tan sols 4,5 cm) té un verí d'allò més letal; que la musaranya etrusca no pot estar més d'una hora sense menjar, o que el calamar colossal pot produir llum.
Sens dubte, la principal gràcia d'aquest llibre es troba en l'acurat disseny i uns dibuixos fantàstics. Les il·lustracions del gran llibre estan fetes de tal forma que destaquen la grandesa de l'animal, mentre que les del llibre petit tendeixen a mostrar-ne la petitesa. De forma molt encertada, es col·loca a les làmines una flor que ajuda a avaluar les proporcions de les diferents bèsties. Cosanti té l'encert de defugir l'estricte realisme i fa uns dibuixos evocadors, que enganxen inevitablement als infants.
Aquest llibre està destinat a lectors infantils, però pot agradar a un ampli ventall de públics. Mentre els primers lectors poden quedar-se fascinats tan sols per les imatges, que tenen molta força gràcies a la seva mida, els nens més grans (i els seus pares o els que els acompanyin) podran obtenir molta informació sobre els animals a les seves pàgines. I si El gran llibre dels animals gegants ofereix algunes dificultats per a manipular-lo per als nens petits, degut a la seva mida, aquests podran gaudir plenament d'El petit llibre dels animals més petits.

https://www.elnacional.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada