dilluns, 16 de gener del 2017

LA CAPUTXETA VERMELLA



FRISCH, Aaron i INNOCENTI, Roberto. La caputxeta vermella
Símbol, 2013
ISBN: 9788415315131

Símbol Editors ha publicat l’obra mestra de Roberto Innocenti, una visió moderna i urbana del conte clàssic de Charles Perrault, que ha obtingut el Premi Llibreter.
La caputxeta vermella en versió metropolitana. “Aquesta història passa en un bosc. Un bosc amb pocs troncs i poques fulles, fet de ciment i totxos”, comença aquesta versió de la Caputxeta, que ha escrit Aaron Frisch.
Roberto Innocenti signa l’autoria de l’argument i les il·lustracions. El text de Frisch té molta gràcia i no comet els errors d’altres versions de la caputxeta, en què la mare s’adreça a la seva filla dient-li “Escolta, caputxeta…”. Aquí la caputxeta té nom. En l’edició catalana del llibre es diu Mireia.
Les il·lustracions d’Innocenti són extraordinàries, d’un hiperrealisme inusual en àlbums il·lustrats, plens de color i amb una gran profusió de detalls. El llop és un motorista malvat. L’àvia viu en una mena de rulot. El final és feliç, però el recorregut de la petita Mireia per la gran urbs sota la pluja fins arribar a casa l’àvia està plena d’escenes espaordidores.

NÚVOL 13.06.2013
Bernat Puigtobella




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada