dimarts, 17 de gener de 2017

El xaman de la tribu


ALCÁNTARA, Ricardo i GUSTI. El xaman de la tribu
Barcelona, Cromosoma, 2007
ISBN: 1540244343

La història comença amb la mort del mussol encarregat de protegir als habitants d’un petit poble de la selva dels mals esperits. És just en aquest moment quan arriben al món tres petits nadons.
És sabut entre els pobles de la selva que néixer sense protecció no és cosa bona. Això és el que pensa també el bruixot de la tribu, que nota alguna cosa fora del seu lloc però no sap ben bé quina cosa és ni la manera d’arreglar-la.
A més, tot indica que un dels tres nascuts està destinat a ser el nou xaman del poble, així que hauran de fer alguna cosa per tal que tot encaixi abans de què creixin els bebès. Primer de tot, demanar ajuda a la selva...
A més de què el conte és una meravella, el treball del Gusti complementa de forma excel·lent la narració. Hi ha moltes il·lustracions, però en tot moment són benvingudes, no destorben el que llegeixes i donen una ambientació formidable al relat, alternant entre petits dibuixos que voletegen sobre el text i il·lustracions a doble pàgina en les quals la paleta cromàtica dels personatges s'assembla a la del fons, cosa que reflexa perfectament la filosofia del text:  formem part de la natura i l’ésser humà només és una petita part del món en el qual viu, ni bo ni dolent, simplement una part més.

Llibreria Al·lots

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada