dimarts, 13 de desembre del 2016

EL JARDÍ DE BABAÏ


SADAT, Mandana. El jardín de Babaï
Kókinos, 2012.
ISBN:9788488342973

Un viatge d’anada i retorn a Pèrsia de la mà de Babaï, un xai que decideix construir un extraordinari jardí al bell mig del desert.
Babaï viu sol en la immensitat de les muntanyes desertes d'Iran. S'avorreix, de manera que pren una decisió: plantarà un frondós jardí. Busca un lloc adequat, on abunda l’aigua i el sol, i planta les llavors que amb el temps  s'han anat enredant en el seu velló.
Les llavors del jardí de Babaï comencen a brotar i, a mesura que les plantes i arbres creixen, floreixen i donen fruit, davant la sorpresa de Babaï comencen a arribar tot tipus de bells animals al jardí. Quan arriba la nit, tots se’n van a descansar i Babaï ocupa el seu lloc, al centre del jardí.
El jardí de Babaï és una encertada adaptació d’un conte oriental, un senzill relat fundacional i sol per això i per les seves exquisides il·lustracions ja mereix la nostra atenció. Però aquest títol, a més, ens proposa dues formes de lectura, ja que pot llegir-se d'esquerra a dreta en llengua castellana i de dreta a esquerra en persa, en una narració complementària, utilitzant l’espai comú de les seves belles il·lustracions. Les il·lustracions d’estil persa, comencen sent molt senzilles mentre Babaï es troba sol a les muntanyes i van guanyant complexitat fins a convertir-se en una magnífica catifa oriental. La utilització de calaixos de teles de diferents textures i colors contribueix a iniciar als més petits en altres formes d’expressió artística diferents a les occidentals.
Aquest àlbum ens permet acostar els nostres fills, a partir de 3 anys, a altres formes d’expressió gràfica i escrita. És una aportació a la diversitat i a la convivència.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada