dimecres, 30 de març del 2011

IÀKOV I ELS SET LLADRES


MADONNA. Iàkov i els set lladres. Barcelona Destino 2004.

ISBN 978-84-97089464.

Resum: Un humil sabater, Iàkov, té un fill molt i molt malalt i demana ajuda, com a última opció, al vell savi de la vila, de qui diuen té poders per guarir només amb el pensament. (...)

Comentari: Madonna cantant, actriu i ara autora de literatura infantil, ha tret al mercat cinc àlbums il.lustrats. Iàkov i els set lladres és el tercer. Tot i que es comenta que la fórmula literària de Madonna és confeccionar un àlbum a partir d'un conte popular i unes il.lustracions d'alt voltatge, el resultat d'aquest és sorprenent per no dir de gran qualitat. El text té la seva màgia. Lautora transporta els petits lectors a un petit poble de l' Europa Oriental i del segle XVIII. I com a cada llibre, planteja un tema amb el qual els nens han d'enfrontar-se, com aquí és el cas de la malatia infantil i la seva gravetat. (...)

Comentari il.lustracions: És de reconèixer el gran mèrit de Gennady Spirin, dibuixant rus i guardonat amb diversos premis internacionals, que és qui s' encarrega de la il.lustració. En conjunt, una il.lustració tan bella com expressiva.

Montserrat Espina Bellet. Biblioteca Salvador Espriu, Linyola

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada