dimecres, 2 de març del 2011

EL CATÀLEG PER A FADES


GARDNER, Sally. El catàleg per a fades. Barcelona Edicions Serres 2003.

ISBN 978-84-84880233.


Com si fos un veritable catàleg de compres, l' autora britànica Sally Gardner ens presenta aquest exquisit llibre. Però hi ha un detall que marca la diferència entre l'obra de Gardner i els catàlegs de les empreses comercials: els interesats en aconseguir els productes que s'ofereixen al catàleg de les fades no necessitaran diners per obtenir-los. Ja que per tenir quelcom màgic només es necessita un desig, o imaginació dos atributs que posseixen els nens naturalment.
Llavors en aquest tan particular mostrari, el lector trobarà tots els elements indispensables per recrear l' univers dels contes meravellosos. Tots els elements imprescindibles vestuari, barrets, sabates, bosses... i també els objectes cotidians d'una fada llits, cadires, miralls, varetes màgiques...
La concepció artística del llibre és meravellosa. Sally Gardner que també fou disenyadora teatral, realitza tota l 'oferta màgica del catàleg (objectes i personatges) en petits dibuixos quasi miniatures a ploma i aquarel.la. (...)
Entre els dibuixos, breus pàrrafs descriptius ponderen la qualitat del "producte" ofert e informen de les seves característiques.
El llibre a més de ser un divertiment en sí mateix, despertarà en el lector l' interès per llegir o rellegir els contes de fades als que fa referència al llarg de tot el seu contingut.

Roberto Sotelo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada