dilluns, 21 de febrer del 2011

LA CURSA MÉS BOJA DEL MÓN


STILTON, Geronimo. La Cursa més boja del món
Barcelona. Destino, 2003 
ISBN 84-9708-926-X

Geronimo Stilton, el ratolí més eixerit de Ratamola, ha estat inscrit contra la seva voluntat en una cursa de patins a reacció. Com que és un ratolí famós i important no pot negar-se a aquesta boja aventura, encara que prefereix quedar-se a casa ben tranquil.

Ens trobem davant un llibre molt divertit i, com diu el títol, molt esbojarrat. Des de la primera pàgina comença un ritme molt ràpid en els esdeveniments de la història que ve marcat tant pels mateixos esdeveniments com per la llargada dels capítols, que solen ser de 3 o 4 pàgines. A més a més, també des del principi el lector se submergeix a l’illa dels Ratolins, l’escena de l’acció, gràcies a les descripcions del lloc i dels fets quotidians que hi passen. El text, si bé és força apropiat per l’edat a què es destina el llibre, presenta constantment unes variacions en la tipografia que “decora” les accions, la qual cosa, a vegades, pot provocar un cansament en la lectura i fins i tot dificultat, ja que alguns caràcters costen una mica de llegir.

Les il·lustracions, a tot color, són el complement ideal al text, i hi són molt freqüents com a decoració i com ajut a la comprensió de la història.

 Gemma Morlans Giné, Biblioteca Pública de Lleida


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada