divendres, 18 de febrer del 2011

ALLÀ ON VISC

WOLFE, Frances. Allà on visc. Barcelona: Editorial Joventut, 2002. ISBN 8426132316

Aquest àlbum ens descriu un lloc, allà on visc, l'autor ho fa de forma contemplativa assegut damunt d'una pedra observant voltant. Una nena és la protagonista de l'obra que enumera, pàgina a pàgina, les diferents coses que veu, que descobreix, que sent, que toca, que fa, que dibuixa ... El llibre es tanca amb el descobriment del lloc allà on visc: la vora del mar.

Estem davant d'un àlbum descriptiu, no narratiu, que ens explica una història de forma tradicional, i que es limita a detallar aquelles vivències que una nena té a la costa.

Les il·lustracions, d'estil marcadament realista, reiteren el que s'ha dit al text, no aporten una altra lectura. Les imatges no van més enllà de les paraules, no ofereixen un suggeriment diferent i enriquidor. En aspecte formal, direm que Wolfe realitza la majoria de les seves il·lustracions amb primers plans i que el punt de vista acostuma a ser el frontal. En el cromatisme es decanta principalment per blaus, taronges i ocres.

Un dels aspectes més valuosos del llibre el constitueix la idea subjacent a les seves pàgines: considera important dedicar temps a mirar al nostre voltant, a buscar la bellesa que hi ha a cada lloc on estem, valora el temps per a la contemplació ... i més quan es tracta de la vora del mar.


Nicolás Santovena

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada