dijous, 8 de juliol del 2010

SOPA DE PEDRA

VAUGELADE, Anaïs. Sopa de pedra. Barcelona : Corimbo, 2001.
ISBN 8495150956

Es podria catalogar com un conte enigmàtic, intrigant i sorprenent. L'autor utilitza una trama acumulativa, com la d'alguns contes tradicionals, amb animals humanitzats i típics protagonistes a molts d'aquests relats populars.
Una nit d'hivern, un llop vell s'acosta a un poble habitat per animals. Trucà a casa de la gallina, però aquesta no gosa obrir-lo. El llop aconsegueix que el deixi entrar, tot argumentant la seva vellesa i la deliciosa sopa de pedra que vol preparar. De mica en mica, la curiositat dels veïns (porc, ànec, cavall...) els portarà a casa de la gallina, on acabaran col·laborant a fer i compartir una sopa cada cop més gustosa. El que semblava un parany del llop per menjar-se als habitants del poble, com a tants contes, acaba amb una animada vetllada i un comiat ben sorprenent, seguint el magnífic i misteriós to del text i de les il·lustracions.
Amb elements tradicionals i amb unes il·lustracions frapants, el llop de Vaugelade aconsegueix ficar-se els animals i els lectors a la butxaca fins a la fi, com tot bon conte, expliqui el que expliqui.

MOLIST, Pep. Els llibres tranquils: el curs de la vida a través de la literatura infantil. Lleida: Pagès, 2003.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada