dilluns, 28 de juny del 2010

DUERME BIEN, PEQUEÑO OSO

BUCHHOLZ, Quint. Duerme bien, pequeño oso. Salamanca : Lóguez, cop. 2002.
ISBN 8489804109

El petit ós s'ha preparat per anar a dormir, s'ha posat els pantalons d'estels, ha escoltat un conte,ha rebut un petó de bona nit, però encara no té son i no pot dormir. Llavars s'aixeca del llit i mira per la finestra, veu la lluna que tot ho il·lumina, sent la frescor de la nit i escolta el raucar de les granotes. Llavors és quan recorda tot el que ha fet durant el dia i pensa en el què farà l'endemà, si surt el sol o plou.
El petit ós de peluix pren vida per explicar-nos una història molt tendra, escrita amb un llenguatge acurat on la descripció té molta importància; les situacions es succeeixen amb un ritme lent i pausat donant la sensació de tranquil·litat.
Les il·lustracions acompanyen perfectament el text; de format gran, ocupant tota la pàgina, reflecteixen amb gran detall els espais on es desenvolupa la història. Predominen els colors càlids, la utilització de llums i ombres, molt importants per recrear els diferents moments del dia que recorda el petit ós, sense perdre en cap moment la tranquil·litat i la pau de la nit.
Tex i il·lustracions formen un bon conjunt que fan d'aquest àlbum il·lustrat un llibre agradable per a què pares i fills gaudeixin abans d'anar al llit.

E.E.A.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada