dilluns, 28 de juny del 2010

CORRE, MARIA, AFANYA'T

BODECKER, N. M. / BLEGVAD, Erik. Corre, Maria, afanya't. Barcelona : Lumen, 2001.
ISBN 8426439039



Amb uns dibuixos fins i delicats, Erik Blegvad il·lustra un poema del seu amic Bodecker. Corre, Maria, afanya't esdevé una història per a lectors de totes les edats. Per la seva simpliciat i intriga creixent, un infant hi entrarà, però, segurament, qui més hi fruirà i riurà serà l'adult.
El poema és un imperatiu en el qual, un homenàs, que només apareix al principi i a la fi, mana a la Maria, la seva dona, diverses i variades tasques per tal que l'hivern no els agafi desprevinguts. Aparentment, aquestes feines no afecten a la Maria, però el lector nota un no sé què intern, un pap que es va omplint sense fer-se evident i, a la vegada, sent un interès creixent per veure cofm la situació acabarà esclatant. L'il·lustrador sap fer pujar, de mica en mica, el to i la intriga fins a l'escena final. Riures i aplaudeiments assegurats.
Tot i que aquest poema pot ser una història molt previsible Erik Blegvad sap construir-la i seqüenciar-la tot guradant el secret i la sorpresa per la darrera pàgina. Un llibre enginyós i delicat.

MOLIST, Pep. Els llibres tranquils: el curs de la vida a través de la literatura infantil. Lleida: Pagès, 2003.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada