dilluns, 15 de novembre del 2010

EL PUNT

REYNOLDS, Peter H. El Punt. Barcelona : Serres, cop. 2005.
ISBN 8484881687

El llibre parla d'art, però és absolutament recomanable, tant si us voleu dedicar a la pintura com a la física quàntica (de fet, està dedicat a un professor de matemàtiques que l'autor d'aquesta joieta va tenir quan era infant).

La Vashti no sap per on començar a fer res al taller de plàstica. Està perduda i bloquejada. La professora, però, l'anima a deixar si més no una marca al full en blanc. La nena hi fa un punt, i la mestra li ho fa firmar. Tot és començar.

Fer el primer pas costa molt, ens ve a dir aquesta història envejablement escrita i il·lustrada. Perquè poques vegades es troben àlbums que amb una concisió semblant siguin capaços d'evocar, no sense humor, tantes coses que ens estimulen, de bon de veres, a tirar endavant.

L'optimisme, la gràcia emprada per centrar el tema dins els paràmetres del llenguatge visual, la forma i el format d'aquest llibre ens fa un model a seguir.

Teresa Duran
[Revista Faristol]

EL PEIX IRISAT


PFISTER, Marcus. El peix irisat
Barcelona : Beascoa, 2005
ISBN 8448821920

El peix irisat, amb les seves escates de mil colors, és el peix més bonic de tot l'oceà. Però la seva actitud altiva i orgullosa vers els seus amics, fa que es trobi sol.

Un conte que l'infant recordarà sempre, per la història dolça i enriquidora que narra. El valor de la solidaritat és tracta d'una manera senzilla i entenedora.

Un àlbum molt ben dissenyat on sembla que les il·lustracions prenguin vida.

Belen Solans Pauls, Biblioteca Pública Municipal de Corbins.


L'ÓS QUE ESTIMAVA ELS LLIBRES

HASELEY, Dennis. L'Ós que estimava els llibres. Barcelona : Joventut, 2005.
ISBN 8426133967

Història sobre la màgia de llegir i escoltar històries on l'ós protagonista se sent fascinat per la lectura en veu alta d'uns llibres. Tot i que no entèn res, la veu dolça i harmoniosa de la noia li transmet els sentiments que provoquen les històries que llegeix. Pot servir per fer el paral·lelisme amb els nens i ensenyar-los el que es pot arribar a sentir escoltant lectures en veu alta i la màgia que tenen els llibres.

Un llibre entranyable sobre la fascinació d'escoltar llegir i de l'intens vincle afectiu que es pot aconseguir mitjançant la lectura compartida.

Les il·lustracions omplen de calidesa tot l'espai d'aquest àlbum. Són il·lustracions molt boniques i molt expressives que, amb naturalitat, són capaces de transmetre's les emocions de l'ós i la lectora i mostrar l'ambient de placidesa del moment de la lectura.

Carmen Estevez Lamigueiro, Biblioteca Manuel Vilà i Dalmau, Tossa de Mar

L'AMIC DEL PETIT TIRANOSAURE


SEYVOS, Florence. L'Amic del petit tiranosaure
Barcelona : Corimbo, 2004
ISBN 848470176X

És un llibre per explicar als més petits i també als nens i nenes de fins a 6/7 anys. Es tracta d'una història tendra que ensenya als lectors a posar voluntat per fer les coses, a lluitar per aconseguir objectius. Sembla difícil, però l'enginy d'un petit animal pot aconseguir que un de gros faci coses que mai s'hauria pensat que podria fer.

Les il·lustracions estan molt ben fetes i acompanyen en tot moment la història, fent-la entenedora als més petits.

Mercè Segarra Aixalà, biblioteca Marquès d'Olivart, Les Borges Blanques.

REI I REI

HAAN, Linda. Rei i rei. Barcelona : Serres, cop. 2004.
ISBN 8484881482

Començament tradicional per a un conte d'amor entre prínceps i prínceps que acaba trencant el típic patró de tota la vida de prínceps i princeses sense haver de renunciar a menjar anissos.

Les il·lustracions, molt acolorides, són una original barreja de dibuix i "collage", que talment podrien haver estat obra d'un nen o una nena.

Dolors Arqué Rabionet, Marià Vayreda, 0lot.