dimarts, 3 de gener de 2017

L'astrònom


L' ASTRÒNOM
Whitman, Walt
Barcelona: RBA, 2006
ISBN: 84-7871-711-0

Un poema que narra les sensacions d'un nen davant el món de la ciència. Un nen, a través de la veu del poeta Whitman, que ens posa en evidència la necessària volta a la fascinació i l'encant que diàriament ens regala la natura, en aquest cas un cel estrellat. La reflexió que porta la contemplació. La cerca incessant del coneixement. El silenci davant la sorpesa. L'allunyament momentani d'un nen davant de les grans teories dels adults. 

Una encertada edició en la que col·laboren diverces peces fonamentals: Whitman i la seva poesia per a tots els temps, que arriba al cor de la raó com ell bé sabia fer-ho. Loren Long, que ens mostra com la il·lustració pot adquirir forma de poema i ampliar-lo definitivament i el bon treball de traducció de Miguel Ángel Mendo.

L'abundània en els detalls exigeixen múltiples lectures, les il·luatracions a doble pàgina ens redimensionen l'Univers de Whitman, la intervenció infantil de la mà dels seus fills, el neguit reflectit en el protagonisa, , per esmentar alguns dels molts elements destacables, que fan d'aquest llibre una excepcional obra d'art que ens recorda a aquella frase del poeta "No permetis que la vida passi davant teu sense que la visquis".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada