dimarts, 8 de març del 2011

LA TORRE DE LA DONZELLA


GIRONA, Ramon. La torre de la donzella. Barcelona. Publicacions de l' Abadia de Monstserrat.

ISBN 978-84-84155528.

La torre de la donzella és un conte turc que forma part dels anomenats materials de lectura fàcil que edita Publicacions de l' Abadia de Montserrat i que compta ja amb un nombre important de títols. Aquest tipus de materials són elaborats d'acord amb la normativa internacional de l' IFLA amb l'objectiu d'arribar a col.lectius amb dificultats lectores i de comprensió. La tendra història d'amor entre Nuray i Selim conté tots els elements que identifiquen la cultura d' origen. L' argument es va desgranant amb una simbologia rica i un ritme creixent, que el fan també recomanable per ser llegit en veu alta. Les il.lustracions jugen amb geometries i colors molt vius que destaquen els detalls simbòlics i els personatges principals, i ofereixen alhora una lectura visual.

Aquest relat té la cadència d'un conte àrab on es recullen els elements més característics que identifiquen la ciutat d' Instambul. (...)

Nati Calvo

[Grup de Treball de Biblioteques infantils i juvenils del Col.legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya].

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada